Menü Bezárás

Adatkezelési tájékoztató ügyfél részére

A személyes adatok védelme rendkívül fontos számunkra, ezért a jelen Adatkezelési tájékoztatóban ismertetjük, hogy Önről milyen személyes adatot, milyen célból és jogalappal kezelünk. Az Adatkezelési tájékoztató az Önt megillető jogokat is tartalmazza.

1. Az Adatkezelő adatai

Adatkezelő: D&M Gyöngyszem – Medilearn Akadémia Kft. (továbbiakban: Adatkezelő)
Székhely: 1052 Budapest Galamb u 4. 4. em 1.
Cégjegyzékszám: 01-09-959402
Adószám: 23308213-2-41
Honlap: www.medilearnakademia.hu
Telefon: +36-20-960-6015

Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége: dmgy@medilearnakademia.hu

2. Az adatkezelés alapjául szolgáló általános jogszabályok

  • az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendelete (2016. április 27.) a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK irányelv hatályon kívül helyezéséről (GDPR)
  • 2011. évi CXII. törvény az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról (Infotv.)
  • 2013. évi V. törvény a Polgári Törvénykönyvről (Ptk.)
  • 2007. évi CXXVII. törvény az általános forgalmi adóról (Áfatörvény)
  • 2000. évi C. törvény a számvitelről (Számviteli tv.)
  • 2013. évi LXXVII. törvény a felnőttképzésről (Fktv.)
  • 11/2020. (II. 7.) Korm. rendelet a felnőttképzésről szóló törvény végrehajtásáról (Fktv. vhr.)
  • 63/2011. (XI. 29.) NEFMI rendelet az egészségügyi szakdolgozók továbbképzésének szabályairól

3. Fogalmak

Személyes adat: azonosított vagy azonosítható természetes személyre („Érintett”) vonatkozó bármely információ; azonosítható az a természetes személy, aki közvetlen vagy közvetett módon, különösen valamely azonosító, például név, szám, helymeghatározó adat, online azonosító vagy a természetes személy testi, fiziológiai, genetikai, szellemi, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára vonatkozó egy vagy több tényező alapján azonosítható. Ilyen tipikus személyes adatok különösen: név, lakcím, születési hely és idő, anyja neve.

Adatkezelés: a személyes adatokon vagy adatállományokon automatizált vagy nem automatizált módon végzett bármely művelet vagy műveletek összessége, így a gyűjtés, rögzítés, rendszerezés, tagolás, tárolás, átalakítás vagy megváltoztatás, lekérdezés, betekintés, felhasználás, közlés, továbbítás, terjesztés vagy egyéb módon történő hozzáférhetővé tétel útján, összehangolás vagy összekapcsolás, korlátozás, törlés, illetve megsemmisítés.

Adatkezelő: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, amely a személyes adatok kezelésének céljait és eszközeit önállóan vagy másokkal együtt meghatározza; ha az adatkezelés céljait és eszközeit az uniós vagy a tagállami jog határozza meg, az Adatkezelőt vagy az Adatkezelő kijelölésére vonatkozó különös szempontokat az uniós vagy a tagállami jog is meghatározhatja.

Adatfeldolgozó: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, amely az Adatkezelő nevében személyes adatokat kezel.

Címzett: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, akivel vagy amellyel a személyes adatot közlik, függetlenül attól, hogy harmadik fél-e.

4. Alapelvek

Az Adatkezelő a személyes adatok kezelése során a következő alapelveket veszi figyelembe, így a személyes adatok:

  • kezelését jogszerűen és tisztességesen, valamint az Érintett számára átlátható módon kell végezni (jogszerűség, tisztességes eljárás és átláthatóság)
  • gyűjtése csak meghatározott, egyértelmű és jogszerű célból történjen, és azokat ne kezeljék ezekkel a célokkal össze nem egyeztethető módon; a GDPR 89. cikk (1) bekezdésének megfelelően nem minősül az eredeti céllal össze nem egyeztethetőnek a közérdekű archiválás céljából, tudományos és történelmi kutatási célból vagy statisztikai célból történő további adatkezelés (célhoz kötöttség)
  • az adatkezelés céljai szempontjából megfelelőek és relevánsak kell, hogy legyenek és a szükségesre kell korlátozódniuk (adattakarékosság)
  • pontosnak és szükség esetén naprakésznek kell lenniük; minden észszerű intézkedést meg kell tenni annak érdekében, hogy az adatkezelés céljai szempontjából pontatlan személyes adatokat haladéktalanul töröljék vagy helyesbítsék (pontosság)
  • tárolásának olyan formában kell történnie, amely az Érintettek azonosítását csak a személyes adatok kezelése céljainak eléréséhez szükséges ideig teszi lehetővé; a személyes adatok ennél hosszabb ideig történő tárolására csak akkor kerülhet sor, amennyiben a személyes adatok kezelésére a GDPR 89. cikk (1) bekezdésének megfelelően közérdekű archiválás céljából, tudományos és történelmi kutatási célból vagy statisztikai célból kerül majd sor, az e rendeletben az Érintettek jogainak és szabadságainak védelme érdekében előírt megfelelő technikai és szervezési intézkedések végrehajtására is figyelemmel (korlátozott tárolhatóság)
  • kezelését oly módon kell végezni, hogy megfelelő technikai vagy szervezési intézkedések alkalmazásával biztosítva legyen a személyes adatok megfelelő biztonsága, az adatok jogosulatlan vagy jogellenes kezelésével, véletlen elvesztésével, megsemmisítésével vagy károsodásával szembeni védelmet is ideértve (integritás és bizalmas jelleg)
  • az Adatkezelő felelős a fentieknek való megfelelésért, továbbá képesnek kell lennie e megfelelés igazolására (elszámoltathatóság)

5. Adatkezelési tevékenység

a, kapcsolatfelvétel (Kapcsolatfelvétel menüpont)

Adatkezelés céljaKapcsolat felvétele, kapcsolattartás
Adatkezelés jogalapjaGDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pontja: hozzájárulás
Az Érintettek kategóriáiBármely természetes személy
Személyes adatok köreVezetéknév, keresztnév, email cím, telefonszám
Adatmegőrzési időA kapcsolatfelvételtől számított 1 évig
AdattovábbításA GDPR 44-49. cikkei szerinti adattovábbítás nem történik
Címzettek

Az Adatkezelő Adatfeldolgozókat vesz igénybe:

  • Tárhelyszolgáltató: 1B Telecom Hungary Zrt. (székhely: 2191 Bag, Petőfi tér 14., cégjegyzékszám: 13-10-041043)
  • Levelezőrendszer szolgáltatója: 1B Telecom Hungary Zrt. (székhely: 2191 Bag, Petőfi tér 14., cégjegyzékszám: 13-10-041043)
  • Ügyfélnyilvántartó szoftver: MiniCRM Zrt. (1075 Budapest, Madách Imre út 13-14., cégjegyzékszám: 01-10-047449)
Adatok forrásaA személyes adatok forrása az érdeklődő
Adatszolgáltatás módja, következményeAz adatok megadása önkéntes. Amennyiben nem adja meg a szükséges adatokat, akkor nem tudjuk felvenni a kapcsolatot

b, információ, tájékoztató kérése (Információkérés menüpont)

Adatkezelés céljaInformáció, tájékoztató kérése
Adatkezelés jogalapjaGDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pontja: hozzájárulás
Az Érintettek kategóriáiBármely természetes személy
Személyes adatok köreVezetéknév, keresztnév, email cím, telefonszám
Adatmegőrzési időAz információ kéréstől számított 1 évig
AdattovábbításA GDPR 44-49. cikkei szerinti adattovábbítás nem történik
Címzettek

Az Adatkezelő Adatfeldolgozókat vesz igénybe:

  • Tárhelyszolgáltató: 1B Telecom Hungary Zrt. (székhely: 2191 Bag, Petőfi tér 14., cégjegyzékszám: 13-10-041043)
  • Levelezőrendszer szolgáltatója: 1B Telecom Hungary Zrt. (székhely: 2191 Bag, Petőfi tér 14., cégjegyzékszám: 13-10-041043)
  • Ügyfélnyilvántartó szoftver: MiniCRM Zrt. (1075 Budapest, Madách Imre út 13-14., cégjegyzékszám: 01-10-047449)
Adatok forrásaA személyes adatok forrása az érdeklődő
Adatszolgáltatás módja, következményeAz adatok megadása önkéntes. Amennyiben nem adja meg a szükséges adatokat, akkor nem tudunk információt adni

c, hírlevélre történő feliratkozás

Adatkezelés céljaHírlevelek küldése
Adatkezelés jogalapjaGDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pontja: az Érintett hozzájárulása
Az Érintettek kategóriáiBármely természetes személy
Személyes adatok köreVezetéknév, keresztnév, email cím
Adatmegőrzési időA hozzájárulás visszavonásáig vagy a feliratkozásról történő leiratkozás időpontjától számított 30 napig
AdattovábbításA GDPR 44-49. cikkei szerinti adattovábbítás nem történik
Címzettek

Az Adatkezelő Adatfeldolgozókat vesz igénybe:

  • Tárhelyszolgáltató: 1B Telecom Hungary Zrt. (székhely: 2191 Bag, Petőfi tér 14., cégjegyzékszám: 13-10-041043)
  • Levelezőrendszer szolgáltatója: 1B Telecom Hungary Zrt. (székhely: 2191 Bag, Petőfi tér 14., cégjegyzékszám: 13-10-041043)
  • Ügyfélnyilvántartó szoftver: MiniCRM Zrt. (1075 Budapest, Madách Imre út 13-14., cégjegyzékszám: 01-10-047449)
Adatok forrásaA személyes adatok forrása a hírlevélre feliratkozó
Adatszolgáltatás módja, következményeAz adatok megadása önkéntes. Amennyiben nem adja meg a szükséges adatokat, akkor nem fogunk tudni hírlevelet küldeni

d, regisztráció

Adatkezelés céljaSzolgáltatások megrendelését szolgálja a regisztráció
Adatkezelés jogalapjaGDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pontja: hozzájárulás
Az Érintettek kategóriáiBármely természetes személy
Személyes adatok köreVezetéknév, keresztnév, email cím
Adatmegőrzési időA regisztráció törlését követő 1. év végéig
AdattovábbításA GDPR 44-49. cikkei szerinti adattovábbítás nem történik
CímzettekAz Adatkezelő Adatfeldolgozókat vesz igénybe: 1B Telecom Hungary Zrt. (székhely: 2191 Bag, Petőfi tér 14., cégjegyzékszám: 13-10-041043)
Adatok forrásaA személyes adatok forrása a regisztráló személy
Adatszolgáltatás módja, következményeAz adatok megadása önkéntes. Amennyiben nem adja meg a szükséges adatokat, akkor nem tud szolgáltatást igénybe venni

e, jelentkezés tanfolyamra

Adatkezelés céljaTanfolyamra jelentkezés
Adatkezelés jogalapjaGDPR 6. cikk (1) bekezdés b) pontja: szerződés teljesítése
Az Érintettek kategóriáiHonlapon regisztrált természetes személy
Személyes adatok köreJelentkezési lap adattartalma, így személyazonosító adatok és a szakképesítési adatok az egészségügyi szakdolgozók továbbképzésének szabályairól szóló 63/2011. (XI. 29.) NEFMI rendelettel összhangban
Adatmegőrzési időSzámviteli tv. 169. § (1) és (2) bekezdései alapján 8 év
AdattovábbításA GDPR 44-49. cikkei szerinti adattovábbítás nem történik
CímzettekAz Adatkezelő Adatfeldolgozókat vesz igénybe:
Ügyfélnyilvántartó szoftver: MiniCRM Zrt. (1075 Budapest, Madách Imre út 13-14., cégjegyzékszám: 01-10-047449)
Adatok forrásaA személyes adatok forrása a tanfolyamra jelentkező
Adatszolgáltatás módja, következményeAz adatok megadása kötelező. Amennyiben nem adja meg a szükséges adatokat, akkor nem tudunk képzést szervezni

f, tanfolyam elvégzése

Adatkezelés céljaTanfolyam elvégzése
Adatkezelés jogalapjaGDPR 6. cikk (1) bekezdés b) pontja: szerződés teljesítése
Az Érintettek kategóriáiTanfolyamra regisztrált természetes személy
Személyes adatok köreVezetéknév, keresztnév, email cím, Zoom account
Adatmegőrzési időA regisztráció törlését követő 1. év végéig
AdattovábbításA GDPR 44-49. cikkei szerinti adattovábbítás történik: a Zoom Voice Communications Inc. felé a videóalkalmazás használatával.
Címzettek

Az Adatkezelő Adatfeldolgozókat vesz igénybe:

  • vizsga eredmény nyilvántartó: MiniCRM Zrt. (1075 Budapest, Madách Imre út 13-14., cégjegyzékszám: 01-10-047449)
  • Moodle szoftver üzemeltetője: 1B Telecom Hungary Zrt. (székhely: 2191 Bag, Petőfi tér 14., cégjegyzékszám: 13-10-041043)
Adatok forrásaA személyes adatok forrása a tanfolyamra regisztrált
Adatszolgáltatás módja, következményeAz adatok megadása kötelező. Amennyiben nem adja meg az adatokat, akkor nem tudja a tanfolyamot elvégezni

g, igazolás kiállítása kötelező szakmacsoportos továbbképzés esetén

Adatkezelés céljaJogszabályi kötelezettség teljesítése
Adatkezelés jogalapjaGDPR 6. cikk (1) bekezdés c) pontja: jogi kötelezettség teljesítése: az egészségügyi szakdolgozók továbbképzésének szabályairól szóló 63/2011. (XI. 29.) NEFMI rendelet
Az Érintettek kategóriáiTanfolyamot elvégzett természetes személy
Személyes adatok köreGDPR 6. cikk (1) bekezdés c) pontja: jogi kötelezettség teljesítése: az egészségügyi szakdolgozók továbbképzésének szabályairól szóló 63/2011. (XI. 29.) NEFMI rendelet 13. § (3) bekezdése alapján az igazolás tartalmazza:
a) a résztvevő
aa) természetes személyazonosító adatait,
ab) működési, ennek hiányában alapnyilvántartási számát,
ac) szakképesítését (szakképesítéseit),
ad) szakmacsoportját,
b) a továbbképzés szervezőjének nevét,
c) a továbbképzés
ca) helyét,
cb) idejét,
cc) címét,
cd) nyilvántartási számát,
ce) típusát (kötelező, szabadon válaszható), és
d) a továbbképzés teljesítésével megszerzett pontértéket.
Adatmegőrzési időSzámviteli tv. 169. § (1) és (2) bekezdései alapján 8 év
AdattovábbításA GDPR 44-49. cikkei szerinti adattovábbítás nem történik
CímzettekAz egészségügyi szakdolgozók továbbképzésének szabályairól szóló 63/2011. (XI. 29.) NEFMI rendelet 13. § (4) bekezdése alapján az Adatkezelő részéről jogszabályi kötelezettség alapján adattovábbítás történik az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) felé
Adatok forrásaA személyes adatok forrása a tanfolyamot elvégzett
Adatszolgáltatás módja, következményeAz adatok megadása kötelező. Amennyiben nem adja meg az adatokat, akkor nem tudunk a jogszabályi kötelezettségnek megfelelni

h, számlázás

Adatkezelés céljaSzámla kiállítása
Adatkezelés jogalapjaGDPR 6. cikk (1) bekezdés c) pont: jogi kötelezettség teljesítése: Áfatörvény 159. § (1) bekezdése
Az Érintettek kategóriáiTanfolyamot elvégzett természetes személy
Személyes adatok köreNév, cím, adószám (céges ügyfél esetén)
Adatmegőrzési időSzámviteli tv. 169. § (1) és (2) bekezdései alapján 8 év
AdattovábbításA GDPR 44-49. cikkei szerinti adattovábbítás nem történik
Címzettek

A könyvelést a TUDOR Kft. (székhely: 1037 Budapest, Jablonka u. 18., cégjegyzékszám: 01-09-163864) végzi.

A számlázó programot a MiniCRM Zrt. (1075 Budapest, Madách Imre út 13-14., cégjegyzékszám: 01-10-047449) biztosítja.

Az Adatkezelő az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. törvény (Áfa tv.) 10. számú melléklet 1. pontja szerint adatot szolgáltat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) részére

Adatok forrásaA személyes adatok forrása a tanfolyamot elvégzett
Adatszolgáltatás módja, következményeAz adatok megadása kötelező. Amennyiben nem adja meg a szükséges adatokat, akkor nem tudunk a jogszabályban előírt számlázási kötelezettségnek eleget tenni

i, szerződéses kapcsolattartás

Az Adatkezelő a vele szerződött Partnerei esetében a szerződésben rögzített kapcsolattartóján keresztül folytat kommunikációt, és tart fenn üzleti kapcsolatot.

Adatkezelés céljaAz Adatkezelő és a Partner közötti szerződés cél szerinti megvalósításához a kommunikáció fenntartása, és az együttműködés megvalósítása
Adatkezelés jogalapjaGDPR 6. cikk (1) bekezdés f) pont: jogos érdek
Az Érintettek kategóriáiPartner (egyéni vállalkozó, Kft., Bt., Zrt.) munkavállalója, mint kapcsolattartóként kijelölt személy
Személyes adatok köreNév, beosztás, telefonszám, email cím
Adatmegőrzési időA szerződés teljesítését vagy megszűnését követő 5. (ötödik) év vége
AdattovábbításA GDPR 44-49. cikkei szerinti adattovábbítás nem történik
CímzettekAz Adatkezelő Adatfeldolgozót nem vesz igénybe
Adatok forrásaA személyes adatok forrása a Partner kapcsolattartója
Adatszolgáltatás módja, következményeAmennyiben nem adja meg a szükséges adatokat, akkor nem tud az Adatkezelő egyeztetni a Partnerrel

6. Honlap adatkezelése

A Honlapunk sütiket használ.

A süti (angolul: cookie) egy fájl, amely akkor kerül az Ön számítógépére, amikor Ön egy honlapot látogat meg. A süti egy információcsomag, amelyet a szerver küld a böngészőnek, majd minden egyes kérés alkalmával a böngésző visszaküldi ezt a szervernek, a kiszolgáló által meghatározott adattartalommal. Ennek az a célja, hogy az Ön által látogatott honlap internetes beállításait elmentse, így ha Ön újra ugyanazt a honlapot keresi fel azonos eszközről, akkor az oldal már emlékezni fog a beállított paraméterekre.

A sütik számtalan funkcióval rendelkeznek. Sütiket a leggyakrabban hirdetések, szolgáltatások személyre szabásához, a honlap forgalmának elemzéséhez használnak.

A jelenleg hatályos jogszabályok értelmében sütiket csak abban az esetben tárolhatunk az Ön eszközén, ha erre feltétlenül szükség van, azaz elengedhetetlen a honlap működéséhez, ezeket nevezzük „szükséges sütiknek”. Minden egyéb típusú süti használatához az Ön hozzájárulására van szükségünk. A honlapon aktuálisan használt sütiket a honlapra történő belépéskor felugró ablakban (pop-up ablak) tekintheti meg és állíthatja be.

Minden modern böngésző engedélyezi a sütik beállításának a változtatását. A legtöbb böngésző alapértelmezettként automatikusan elfogadja a sütiket, ezek a beállítások azonban általában megváltoztathatók, így a böngésző meg tudja akadályozni az automatikus elfogadást, és minden alkalommal fel tudja ajánlani a választás lehetőségét, hogy engedélyezi-e a sütiket.

Felhívjuk az Ön figyelmét, hogy mivel a sütik célja a honlapunk használhatóságának és folyamatainak megkönnyítése vagy lehetővé tétele, a sütik alkalmazásának megakadályozása vagy törlése miatt előfordulhat, hogy Ön nem tudja honlapunk funkcióit teljes körűen használni, illetve hogy a honlap a tervezettől eltérően fog működni az Ön böngészőjében. A legnépszerűbb böngészők süti beállításairól az alábbi linkeken tájékozódhat :

7. Az adatokhoz való hozzáférés

A személyes adatokhoz az Adatkezelő illetékes munkatársai férhetnek hozzá a szükséges mértékben a feladataik ellátása érdekében.

8. Adatbiztonsági intézkedések

Az Adatkezelő megfelelő informatikai, technikai és személyi intézkedésekkel gondoskodik arról, hogy az általa kezelt személyes adatokat védje többek között a jogosulatlan hozzáférés ellen, vagy azok jogosulatlan megváltoztatása ellen.

9. Az adatkezeléssel kapcsolatos Érintetti jogok és tartalmuk

 

Adatkezeléssel kapcsolatos
Érintetti jog

Az adatkezeléssel kapcsolatos Érintetti jog tartalma

Tájékoztatáshoz való jog
/GDPR 13-14. cikk/

Ön jogosult arra, hogy a személyes adatai megszerzésének időpontjában tájékoztatást kapjon az adatkezelés tényéről és céljairól. Az Adatkezelő olyan további információt is az Ön rendelkezésére bocsát, amelyek a tisztességes és átlátható adatkezelés biztosításához szükségesek, figyelembe véve a személyes adatok kezelésének konkrét körülményeit és kontextusát. Önt tájékoztatni kell továbbá a profilalkotás tényéről és annak következményeiről is.

Hozzáféréshez való jog
/GDPR 15. cikk/

Ön jogosult arra, hogy tájékoztatást kérjen arra vonatkozóan, hogy személyes adatainak kezelése folyamatban van-e, és ha ilyen adatkezelés folyamatban van, jogosult arra, hogy megismerje azt, hogy az Adatkezelő:

  • milyen személyes adatait
  • milyen jogalapon
  • milyen adatkezelési cél miatt
  • mennyi ideig kezeli
  • kinek, mikor, milyen jogszabály alapján, mely személyes adataihoz biztosított hozzáférést vagy kinek továbbította a személyes adatait
  • milyen forrásból származnak a személyes adatai (amennyiben nem Ön bocsátotta azokat az Adatkezelő rendelkezésére)
  • alkalmaz-e automatizált döntéshozatalt, valamint annak logikáját, ideértve a profilalkotást is.

Helyesbítéshez való jog
/GDPR 16. cikk/

Ön jogosult arra, hogy kérésére az Adatkezelő az Önre vonatkozó pontatlan személyes adatait helyesbítse vagy a hiányos személyes adatait kiegészítse. Tehát Ön kérheti, hogy az Adatkezelő módosítsa valamely személyes adatát (például bármikor megváltoztathatja az e-mail címét, vagy egyéb elérhetőségét).

Törléshez való jog („az elfeledtetéshez való jog”)
/GDPR 17. cikk/

Ön jogosult arra, hogy kérésére az Adatkezelő törölje a személyes adatait, ha az alábbi indokok valamelyike fennáll:

  • a személyes adataira már nincs szükség abból a célból, amelyből azokat gyűjtötték vagy más módon kezelték
  • Ön visszavonja a 6. cikk (1) bekezdésének a) pontja vagy a 9. cikk (2) bekezdésének a) pontja értelmében az adatkezelés alapját képező hozzájárulását, és az adatkezelésnek nincs más jogalapja
  • Ön a 21. cikk (1) bekezdése alapján tiltakozik az adatkezelés ellen, és nincs elsőbbséget élvező jogszerű ok az adatkezelésre, vagy Ön a 21. cikk (2) bekezdése alapján tiltakozik az adatkezelés ellen
  • a személyes adatait jogellenesen kezelték
  • a személyes adatait az Adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jogban előírt jogi kötelezettség teljesítéséhez törölni kell
  • a személyes adatainak gyűjtésére a 8. cikk (1) bekezdésében említett, információs társadalommal összefüggő szolgáltatások kínálásával kapcsolatosan került sor.

Korlátozáshoz való jog
/GDPR 18. cikk/

Ön jogosult arra, hogy kérésére az Adatkezelő korlátozza az adatkezelést, ha az alábbi indokok valamelyike fennáll:

  • Ön vitatja a személyes adatainak pontosságát (ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amely lehetővé teszi, hogy az Adatkezelő ellenőrizze a személyes adatok pontosságát)
  • az adatkezelés jogellenes, és Ön ellenzi az adatok törlését, és ehelyett kéri azok felhasználásának korlátozását
  • az Adatkezelőnek már nincs szüksége a személyes adatokra adatkezelés céljából, de Ön igényli azokat jogi igény előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez

Ön a 21. cikk (1) bekezdése szerint tiltakozott az adatkezelés ellen (ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amíg megállapításra nem kerül, hogy az Adatkezelő jogos indokai elsőbbséget élveznek-e az Ön jogos indokaival szemben).

Adathordozhatósághoz való jog
/GDPR 20. cikk/

Ön jogosult arra, hogy az Önre vonatkozó, Ön által egy Adatkezelő rendelkezésére bocsátott személyes adatait tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapja, továbbá jogosult arra, hogy ezeket az adatokat egy másik Adatkezelőnek továbbítsa anélkül, hogy ezt akadályozná az az Adatkezelő, amelynek a személyes adatokat a rendelkezésére bocsátotta, ha:

  • az adatkezelés a 6. cikk (1) bekezdésének a) pontja vagy a 9. cikk (2) bekezdésének a) pontja szerinti hozzájáruláson, vagy a 6. cikk (1) bekezdésének b) pontja szerinti szerződésen alapul, és
  • az adatkezelés automatizált módon történik.

Ön jogosult arra, hogy – ha ez technikailag megvalósítható – kérje a személyes adatainak Adatkezelők közötti közvetlen továbbítását.

Tiltakozáshoz való jog
/GDPR 21. cikk/

Ön jogosult arra, hogy a saját helyzetével kapcsolatos okokból bármikor tiltakozzon személyes adatainak a 6. cikk (1) bekezdésének e) vagy f) pontján alapuló kezelése ellen, ideértve az említett rendelkezéseken alapuló profilalkotást is. Ebben az esetben az Adatkezelő a személyes adatait nem kezelheti tovább, kivéve, ha az Adatkezelő bizonyítja, hogy az adatkezelést olyan kényszerítő erejű jogos okok indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek az Ön érdekeivel, jogaival és szabadságaival szemben, vagy amelyek jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódnak.
Ha a személyes adatainak kezelése közvetlen üzletszerzés érdekében történik, Ön jogosult arra, hogy bármikor tiltakozzon az Önre vonatkozó személyes adatai e célból történő kezelése ellen, ideértve a profilalkotást is, amennyiben az a közvetlen üzletszerzéshez kapcsolódik.

Hozzájárulás visszavonásának joga
/GDPR 7. cikk (3) bekezdés/

Ön jogosult arra, hogy hozzájárulását bármikor visszavonja. A hozzájárulás visszavonása nem érinti a hozzájáruláson alapuló, a visszavonás előtti adatkezelés jogszerűségét. A hozzájárulás megadása előtt Önt erről tájékoztatni kell. A hozzájárulás visszavonását ugyanolyan egyszerű módon kell lehetővé tenni, mint annak megadását.

10. Az adatkezeléssel kapcsolatos Érintetti jogorvoslati lehetőségek és tartalmuk

Jogorvoslati lehetőség

A jogorvoslati lehetőség tartalma

Felügyeleti Hatóságnál történő panasztétel joga
/GDPR 77. cikk/

Ön a személyes adatainak védelméhez fűződő joga sérelme esetén panaszt nyújthat be a következő Hatósághoz:
Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság
székhely: 1055 Budapest, Falk Miksa utca 9-11.
levelezési cím: 1363 Budapest, Pf. 9.
telefon: +36 (1) 391-1400
email: ugyfelszolgalat@naih.hu
honlap: www.naih.hu

Az Adatkezelővel vagy az Adatfeldolgozóval szembeni hatékony bírósági jogorvoslathoz való jog (bírósági eljárás kezdeményezése)
/GDPR 79. cikk/

Ön jogosult bírósághoz fordulni az Adatkezelő vagy Adatfeldolgozó ellen, ha a személyes adatai kezelésének jogellenességét tapasztalja. A bíróság az ügyben soron kívül jár el. Ebben az esetben szabadon eldöntheti, hogy a lakóhelye vagy a tartózkodási helye szerint illetékes törvényszéknél nyújtja-e be a keresetét. A törvényszékek elérhetősége:  https://birosag.hu/torvenyszekek

11. Az Adatkezelési tájékoztató frissítése

Az Adatkezelő fenntartja a jogot, hogy a jelen Adatkezelési tájékoztatót egyoldalúan módosítsa. A jelen tájékoztató módosítására különösen abban az esetben kerülhet sor, ha arra jogszabályváltozás, adatvédelmi hatósági gyakorlat, üzleti igény, illetve egyéb körülmény miatt szükség van. Az Érintett kérésére az Adatkezelő megküldi neki a mindenkor hatályos tájékoztató egy példányát a vele leegyeztetett formában.

Kérjen információt most!


Az információkérés nem jár együtt semmilyen kötelezettséggel!

Engedélyezés alatt

Online tanulás előnyei

  • Bárhonnan és bármikor lehet tanulni, akár otthonról, akár munkahelyről.
  • Bármilyen eszközzel megvalósítható. aminek van internet kapcsolata, legyen az laptop, tablet, okostelefon.